Ubio je i silovao trogodišnju ćerku svoje devojke, a onda se 24 godine kasnije pred smaknuće OBRATIO PORODICI ŽRTVE

0
1342

Nakon više od tri godine izvršena je smrtna kazna u Ohaju, kad je smaknut Ronald Filips, koji je osuđen za silovanje i brutalno ubistvo trogodišnje ćerkice svoje devojke još 1993. godine. Smrtna kazna je izvršena uprkos zahtevima za odlaganje, koji su poslati pred Vrhovni sud. Sekundu pre smrti Ronald je u suzama tražio oproštaj od porodice svoje žrtve.

Ronald Filips

– Žao mi je što tako dugo morate da žuivite sa mojim zlim postupcima. Sve ove godine sam molio za vaš oproštaj, da pronađete snagu i da se smilujete. Šila Mari nije zaslužila to što sam joj uradio, znam da je sad sa Gospodom i da ne pati više. Tražim oproštaj od svih koji sa tom boli žive sve ove godine – rekao je Ronald pre smaknuća.

FOTO: TANJUG/AP

– Godspode oprosti mu, ali žao mi je, ja ne mogu – rekla je tetka nastradale devojčice, Dona Hadson.

Filips (44) je 1993. godine prvo pretukao malenu Šilu Mari Evans, zadavši joj udarce u glavu i stomak, zatim je bacao, vukao za kosu, a takođe je i seksualno zlostavljao. U to vreme je imao 19 godina. Bio je stariji od 18 godina, što je granica Vrhovnog suda za izvršenje smrtne kazne. Ronald je smatrao da ta granica treba da bude pomerena na 21 godinu

Poslednja žalba je bila uložena u utorak, 25. jula 2017. godine. Dok je čekao odluku suda, Filipsu je bilo dozvoljeno da se vidi sa porodicom, prijateljima i da se sastane sa advokatima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here