Prisjetite se najveće nesreće u historiji..

0
259

Najveća avionska nesreća u istoriji avijacije dogodila se 1977. godine na Tenerifima u Španiji, kada su život izgubila 583 putnika u kojoj su učestvovala dva Boinga 747 američkog Pan Am-a i holandskog KLM-a

11. Juna 1977. godine dogodila se najveća nesreća u istoriji komercijalne avijacije u kojoj su učestvovala dva Boeing-a 747 američkog Pan Am-a i holandskog KLM-a. Oba aviona su se našla igrom slučaja Tenerifama. Krajnja destinacija za putinke KLM-a i Pan Am-a je bio aerodrom Las

Na današnji dan 1968. Gagarin i njegov istruktor Vladimir Serjegin su poginuli u MiG-15UTI na rutinskom letu blizu Kiržača. Nije poznato šta je izazvalo pad, ali je istraga iz 1986. pokazalo da je turbulencija nastala kada je presretač Su-11 koristio komoru dogorevanja, mogla da izazove da Gagarinov avion leti nekontrolisano. Vremenski uslovi su takođe bili loši, što je moglo doprineti nemogućnosti da se Gagarin i instruktor isprave pre nego što su pali. Nova teorija, koju je 2005. izneo prvobitni istražitelj nesreće, tvrdi da je prethodni pilot ili posada aviona slučajno ostavila otvorenu kabinu, što je dovelo do gubitka kiseonika, pa Gagarin i Serjegin nisu mogli da upravljaju avionom.

Palmas, Gran Kanarija. Budući da je tamo ekspodirala bomba, oba aviona zajedno sa ostalim na putu za Gran Kanariju su bila preusmerena na manji aerodrom Los Rodeos.

Oba aviona su se istovremeno spremala da polete, KLM-ov Boeing 747 rulao je pistom pripremajući se za poletanje. Pan Am-ov Boeing 747 “Clipper Victor” je krenuo da rula istom pistom pošto mu je dato odobrenje sa kontrolnog tornja. Avio-nesreći koja je usledila u 17 časova 6 miniuta i 56 sekundi pri lokalnom vremenu svakako je doprinela gusta magla, koja je otežala vizuelni kontakt tornja i aviona. Piloti aviona su se zbog loše vidljivosti pre svega oslanjali na instrukcije kontrolora leta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here