Poginuo nakon što je izbjegao psa na cesti…

0
445

Pero Vasić (38) iz Gomjenice, općina Teslić, poginuo je kada je u tom selu sletio autom s puta te udario mještanku Veru Trivunčević (61), a zatim i u obližnju kuću, nakon čega se prevrnuo na krov, potvrdili su policijski izvori.

Iako zvanične potvrde nema, pojedini mještani tvrde da je on zapravo kobnih momenata izbjegavao psa na putu, a zatim izgubio kontrolu nad Toyotom koju je vozio.

-Znam ga dobro. Sinovi su mu mali. Prema onom što sam čula, on je valjda izbjegavao nekog psa, pa udario u kuću – priča jedna mještanka, koja živi na oko kilometar od stradalog muškarca.

I ostali mještani opisuju poginulog muškarca kao porodičnog, vrijednog čovjeka.

-Kuća u koju je udario nalazi se pored jedne prodavnice. Vidio sam policijsku patrolu s rotacijom i tim putem nije se moglo prolaziti, jer je saobraćaj preusmjeravan. Nastradao je uzorni suprug i otac dva maloljetna sina – govori taj mještanin.

Od policijskih izvora nezvanično saznajemo da je 38-godišnjak, najvjerovatnije usljed neprilagođene brzine, prešao na suprotnu stranu kolovoza, gdje je zakačio ženu, koja je bila na trotoaru.

Auto je nastavio kretanje, te udario u obližnju kuću, a nakon toga se prevrnuo na krov.

Iz Policijske uprave Doboj su saopštili da se ta tragedija dogodila dan ranije, oko 20.50, na lokalnom putu u telićkom mjestu Gomjenica.

Usljed povreda vozač je preminuo u Domu zdravlja Teslić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here